Bearnaise sauce
Bearnaise sauce
Bearnaise sauce
Bearnaise sauce
    Personer Forberedelse
    4personer 15minutter
    Tilberedning
    15minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 15minutter
    Tilberedning
    15minutter
    Ingredienser
    • 250gram Smør
    • 6spsk. Hvidvinseddike
    • 6spsk. Hvidvin
    • 1-2 Skalotteløg
    • 1bundt Frisk estragon (Eller 2 spsk. tørret)
    • 1lille håndfuld Kørvel (Kan undlades)
    • 3-4 Æggeblommer
    • Smule Citronsaft
    • Cayenne peber
    • Salt og peber
    Instruktioner
    Smørret
    1. Smelt smørret langsom i en lille gryde.
    2. Når smørret er smeltet, hælder du den klare del over i en ny beholder (dette gør du forsigtigt), derefter kassere du resten som en bundfald.
    Bearnaiseessens
    1. Kom eddike, estragon, hvidvin, det finthakket løg samt lidt salt og peber ned i en gryde og kog til kun halvdelen er tilbage.
    2. Derefter skal du si resten i en ny gryde.
    Bearnaise sauce
    1. Du skal nu piske saucen sammen i en gryde over et vandbad. Dette gøres for at saucen ikke skiller. Temperaturen må heller ikke være for varm.
    2. Kom æggeblommerne i og pisk det ind i saucen til det skummer, du vil også kunne mærke at det tykner lidt.
    3. Nu pisker du smørret ind. Dette gør du med en skefuld ad gangen, eller en meget tynd stråle fra gryden med smørret.
    4. Smag til med salt peber og eventuelt citronsaft.