Creme Brulee
Creme Brulee
Creme Brulee
Creme Brulee
    Personer Forberedelse
    6personer 15minutter
    Tilberedning
    60minutter
    Personer Forberedelse
    6personer 15minutter
    Tilberedning
    60minutter
    Ingredienser
    Creme Brulee
    • 4dl. Piskefløde
    • 4 Æggeblomme
    • 1 Vaniljestang
    • 50gram Sukker
    Appelsinsirup
    • 4dl. Appelsinsaft(Friskpresset)
    • 2spsk. Rørsukker
    Karamelisering:
    • 50gram Sukker
    Instruktioner
    Creme Brulee
    1. Tænd for ovnen og sæt den på 150 grader C. alm. Ovn.
    2. Kom fløden sammen med vaniljestangen ned i en gryde og varm det op til det begynder at simre.
    3. Du tager derefter gryden af varmen og lader den trække i ca. 10 min. (Uden låg). Du tager nu vaniljestangen ud.
    4. Pisk nu de 4 æggeblommer og sukkeret sammen til en luftig masse med en elpisker.
    5. Rør nu den afkølede vaniljefløde i.
    6. Kom cremen i 6 ildfaste potionsforme. (Brug gerne en si).
    7. Sæt de 6 portionsforme ned i en dyb ildfastfad, kom vand i fadet så det når halvt op på formene. Giv det ca. 60 min i ovnen til cremen er stivnet.
    8. Afkøl derefter cremen i køleskabet.
    Appelsinsirup
    1. Kog appelsinjuicen sammen med rørsukkeret indtil rørsukkeret er helt smeltet.
    2. Siruppen skal nu sigtes gennem en fin sigte.
    3. Sæt derefter siruppen til afkøling.
    Karamellisering
    1. Drys et fint og ensartet lag af sukker over cremen.
    2. Brug nu en bundselbrænder til at smelte og få en gylden og dejlig sprød skorpe.