Rødbede tzatziki
Rødbede tzatziki
Rødbede tzatziki
Rødbede tzatziki
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning
    35minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning
    35minutter
    Ingredienser
    • 2dl. Yoghurt(Neutral)
    • 2fed Hvidløg
    • 300gram Rødbede(ca. 3 mellemstore rødbeder)
    • 1håndfuld Dild, persille eller mynte(til tilbehør)
    Instruktioner
    1. Kog rødbeden med skræl på i ca. 30 minutter afhængig af størrelsen. Stik en kniv i efter 30 min. Hvis rødbeden sidder fast på kniven, når du trækker den op, så skal den have længere. Giver den slip, er den færdig.
    2. Skrællen skulle nu være let at smutte af rødbederne. Brug ellers en kartoffelskræller til at få overskydende skræl og andre mærker af de kogte rødbeder.
    3. Riv rødbederne på et groft rivejern, og vend dem sammen med yoghurt og de knuste fede hvidløg. Smag eventuelt rødbede tzatzikien til med lidt salt.
    4. Hak dild, persille elle mynte fint og drys det ud over tzatzikien som pynt.
    5. Tzatzikien serveres kold lige efter den er lavet eller fra køleskabet, hvor den bør stå overdækket, inden den serveres.