Bagt kartoffelmos
Bagt kartoffelmos
Bagt kartoffelmos
Bagt kartoffelmos
    Personer Forberedelse
    4personer 10Minutter
    Tilberedning
    15Minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 10Minutter
    Tilberedning
    15Minutter
    Ingredienser
    • 1kg Kartofler
    • 2,5dl. Sødmælk
    • 2 Æg
    • 1Spsk. Smør
    • Salt og peber
    Instruktioner
    1. Kartoflerne skrælles og skylles. Herefter skal de koges og eventuelt dampes. Kog dem gerne lidt blødere end ellers. Mos kartoflerne.
    2. De mosede kartofler blandes med 2 æggeblommer, 1 spsk. smør, 2,5 dl mælk og smages til med salt og peber. Kartoffelmosen kan sagtens laves i forvejen.
    3. Når kartoffelmosen skal bages, skal ovnen varmes op til 250 grader.
    4. Lige inden kartoffelmosen skal i ovnen, piskes de to æggehvider stift, og de vendes ud i mosen.
    5. Et stort ildfast fad smøres og drysses med rasp. Kartoffelmosen vendes ud i fadet.
    6. Den skal bage i cirka 15 minutter i en almindelig ovn. Når den er gylden, er den færdig.