Bagt kartoffelmos
Bagt kartoffelmos
Personer
Forberedelse
4
personer
10
Minutter
Tilberedning
15
Minutter
Personer
Forberedelse
4
personer
10
Minutter
Tilberedning
15
Minutter
Ingredienser
1
kg
Kartofler
2,5
dl.
Sødmælk
2
Æg
1
Spsk.
Smør
Salt og peber
Instruktioner
Kartoflerne skrælles og skylles. Herefter skal de koges og eventuelt dampes. Kog dem gerne lidt blødere end ellers. Mos kartoflerne.
De mosede kartofler blandes med 2 æggeblommer, 1 spsk. smør, 2,5 dl mælk og smages til med salt og peber. Kartoffelmosen kan sagtens laves i forvejen.
Når kartoffelmosen skal bages, skal ovnen varmes op til 250 grader.
Lige inden kartoffelmosen skal i ovnen, piskes de to æggehvider stift, og de vendes ud i mosen.
Et stort ildfast fad smøres og drysses med rasp. Kartoffelmosen vendes ud i fadet.
Den skal bage i cirka 15 minutter i en almindelig ovn. Når den er gylden, er den færdig.