Shepherds pie
Shepherds pie
Shepherds pie
Shepherds pie
    Personer Forberedelse
    4personer 10Minutter
    Tilberedning Ventetid
    25Minutter 40Minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 10Minutter
    Tilberedning Ventetid
    25Minutter 40Minutter
    Ingredienser
    Kartoffelmos
    • 1kg Kartofler(Skrællet)
    • 75gram Smør
    • 2-3spsk. Piskefløde(Kan undlades)
    • 2spsk. Parmesan(Friskrevet)
    • 1spsk. Rasp
    • Salt og Peber
    Selve indholdet
    • 500gram Hakket oksekød(Traditionelt så er det lam der bruges)
    • 1spsk. Smør
    • 1stort Løg(Finhakket)
    • 2store Gulerødder(Groftrevet)
    • 2fed Hvidløg(Knust eller revet)
    • 2stængler Bladselleri(Groftrevet)
    • 2spsk. Worcestershire sauce
    • 2spsk. Tomatpure
    • 1tsk. Tørret timian
    • 1spsk. Frisk rosmarin(Finhakket)
    • 3dl. Rødvin
    • 3dl. Boullion
    • Salt og friskkværnet peber
    Instruktioner
    1. Som start skal du koge kartoflerne i en gryde uden salt til de er møre.
    2. Kom de hakkede løg ned i en varm stegepande og steg dem til de er klare samt gennemsigtige. (De må nemlig ikke blive for brune).
    3. Nu tilføjer du kødet til stegepanden og bruner det igennem ved høj varme.
    4. Når kødet er stegt igennem, skal du skrue ned for varmen.
      Tilsæt nu resten af ingredienserne; gulerødder, hvidløg, bladselleri, tomatpure, rødvin, 2 spsk. Worcestershire sauce, rosmarin, timian og hønsefond.
      Tilføj salt og peber efter behov.
    5. Blandingen skal du koge op og lade simre i ca. 10 minutter.
    Kartoffelmos
    1. Tænd for ovenen og sæt den til 180 grader.
    2. Når kartoflerne har fået nok, skal du komme dem i en stor skål hvor du også tilsætter de 75 gram smør.
    3. Nu skal du piske det sammen til en luftig og cremet kartoffelmos og her kan du sagtens bruge en håndmikser.

      Tilsæt nu de 2-3 spsk. piskefløde og smag til med parmesan samt salt og peber.
    Afslutningen
    1. Nu fordeler du selve kødsaucen i et smurt ovnfast fad.

      Ovenpå kommer du selve kartoffelmosen da den fungerer som et låg.
    2. Nu skal du komme rasp ovenpå samt lidt mere parmesan.
    3. Fadet skal ind i den 180 graders forvarm ovn i ca. 40 minutter.

      Velbekomme!