Fantastisk risotto
Fantastisk risotto
Personer
Forberedelse
4
personer
10
minutter
Tilberedning
20
minutter
Personer
Forberedelse
4
personer
10
minutter
Tilberedning
20
minutter
Ingredienser
Risotto
3
dl.
Risottoris
200
gram
Hele champignoner
2
fed
Hvidløg
1
Løg
3
dl.
Hvidvin
3
dl.
Hønsebouillon
30
gram
Smør
10
gram
Kold smør
65
gram
Tomatpesto
30
gram
Parmesanost
3
spsk.
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Pynt
Friskrevet parmesan
Frisk basilikum
Instruktioner
Forberedelse
Skær hver champignon ud i fire dele.
Hak eller stavblend løget til det er finthakket.
Pres hvidløgene eller hak dem fint.
Riv den angivende mængde parmesan til retten.
Riv også gerne lidt ekstra parmesan til pyntning og anret det i en lille skål.
Mål den angivende mængde risottoris og hvidvin op.
Klargør hønsebouillonen.
Selve retten
Kom olivenolien i en tykbundet gryde og smelt smørret heri.
Tilsæt det hakkede løg og svits det et par minutter til det er blødt og gennemsigtigt.
Kom nu risottoris og et snert af hvidvinen i gryden og svits det i et par minutter under omrøring.
Hæld resten af hvidvinen i gryden lidt ad gangen, mens du omrører.
Tilføj nu under omrøring hønebouillon lidt ad gangen.
Kom champignon i retten og omrør grundigt et par minutter.
Hæld tomatpesto ved og rør godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Endeligt tilføres parmesanost og koldt smør.
Vend det hele grundigt sammen med en ske et par minutter.
Server retten dampende varm med friskrevet parmesan og basilikumblade som pynt.