Fantastisk risotto
Fantastisk risotto
Fantastisk risotto
Fantastisk risotto
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning
    20minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning
    20minutter
    Ingredienser
    Risotto
    • 3dl. Risottoris
    • 200gram Hele champignoner
    • 2fed Hvidløg
    • 1 Løg
    • 3dl. Hvidvin
    • 3dl. Hønsebouillon
    • 30gram Smør
    • 10gram Kold smør
    • 65gram Tomatpesto
    • 30gram Parmesanost
    • 3spsk. Olivenolie
    • Salt og friskkværnet peber
    Pynt
    • Friskrevet parmesan
    • Frisk basilikum
    Instruktioner
    Forberedelse
    1. Skær hver champignon ud i fire dele.
    2. Hak eller stavblend løget til det er finthakket.
    3. Pres hvidløgene eller hak dem fint.
    4. Riv den angivende mængde parmesan til retten.

      Riv også gerne lidt ekstra parmesan til pyntning og anret det i en lille skål.
    5. Mål den angivende mængde risottoris og hvidvin op.
    6. Klargør hønsebouillonen.
    Selve retten
    1. Kom olivenolien i en tykbundet gryde og smelt smørret heri.
    2. Tilsæt det hakkede løg og svits det et par minutter til det er blødt og gennemsigtigt.
    3. Kom nu risottoris og et snert af hvidvinen i gryden og svits det i et par minutter under omrøring.
    4. Hæld resten af hvidvinen i gryden lidt ad gangen, mens du omrører.
    5. Tilføj nu under omrøring hønebouillon lidt ad gangen.
    6. Kom champignon i retten og omrør grundigt et par minutter.
    7. Hæld tomatpesto ved og rør godt rundt.
    8. Smag til med salt og peber.
    9. Endeligt tilføres parmesanost og koldt smør.
    10. Vend det hele grundigt sammen med en ske et par minutter.
    11. Server retten dampende varm med friskrevet parmesan og basilikumblade som pynt.