fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller
fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller
    Personer Forberedelse
    30Boller 20minutter
    Tilberedning Ventetid
    15minutter 45minutter
    Personer Forberedelse
    30Boller 20minutter
    Tilberedning Ventetid
    15minutter 45minutter
    Ingredienser
    Bløde fødselsdagsboller
    • 1000gram Hvedemel
    • 5dl. Vand
    • 100gram Margarine
    • 100gram Sukker
    • 50gram Gær
    • 1 Æg
    • 0,5tsk. Salt
    Pensling
    • 1 Æg
    Instruktioner
    1. Disse er de simple ingredienser der skal til for at lave de velkendte bløde boller. Til at starte med skal du: Udrøre gæren i det lune vand.
    2. Herefter puttes de øvrige ingredienser samt ca. 2/3 af melet ned i gærvandet, og dejen æltes godt og grundigt.Yderligere mel tilsættes, indtil dejens konsistens er passende. Den skal klæbe lidt til hænder og bord.
    3. Nu er det tid til, at dejen tildækket skal hæve et lunt sted i ca. 30 min.
    4. Dejen æltes igennem og rulles til de ca. 30 boller.
    5. Bollerne pendles med æg og bages i ovnen i en forvarmet ovn ved 225 grader C almindelig ovn i 12-15 minutter.
    Opskrift noter

    Mere simpelt bliver det ikke. Den sidste pensling er med til at gøre overfladen på bollerne gyldenbrune, så det æstetiske aspekt er helt på plads. Der findes utrolig mange opskrifter på de populære fødselsdagsboller, og du kan derfor også godt selv være kreativ i processen med denne opskrift. Det er blot vigtigt at have styr på de mest essentielle ting som antallet ingredienser, æltning og hævning. Men herudover har du egentlig fri leg til at evt. putte små chokoladestykker i eller kerner eller revet gulerod.

    På denne måde er den lille servering ret alsidig, men samtidig utrolig simpel at kokkerere til et selskab eller blot til at fryse ned og jævnligt tø op til familiens morgenmad.

    Denne fødselsdagsbolle går ned ad den klassiske vej og pleaser den traditionelle fødselsdags traditioner. Men som sagt er der masser af muligheder for at tilføre den dit eget præg og sætte en prik over det ”i”, du måske føler der mangler.

    Fødselsdage er noget særligt. Og hver familie formår at skabe deres egne traditioner, for hvordan de afholder fødselsdage. Hver enkelt tradition vægter lige højt, men en af de populære gengangere er selvfølgelig den gode fødselsdagsbolle. Det ligger til traditionen, at bollerne skal være af den helt lyse og simple karakter uden for meget andet, der præger det æstetiske. Og så et tandlag smør. Bollerne fungerer, som I alle sammen er helt vidende om, utrolig godt til dens bedste ven – den varme kakao med flødeskum. Selvfølgelig går den også hånd i hånd med de voksnes varme kaffe.

    Hip, hip, hurra, hvor de her fødselsdagsboller altså kan anbefales. De smager en den rene kærlighed, der lunt breder sig i luften, når hele familien mødes til traditionen for at grine, ikke tale, bare snakke og ellers bare hygge sig, åbne gaver og lade smilene vandre forbi alles munde, inden de fyldes med de dejlige boller. Server dem evt. med en kop varm kakao med flødeskum på toppen, og herefter vil ethvert fødselsdagsbarn blive glad for maden.