Grunden til, at denne dressing fungerer optimalt, er bl.a. dens tekstur, der ikke får selve dressingen til at klistre sig fast til ganen. Den har den perfekte tekstur. Der er dog stadig mange, der ikke bryder sig om fedmen og den stadig klistrende del ved kartoffelsalaten, hvorfor jeg her kommer med et forslag til en ændring. Det kan nemlig være et fantastisk karaktertræk, hvis du laver en marinade i stedet. Marinaden kan bestå af olie, hvidvinseddike (eller hvidvin), sennep, forskellige krydderurter og så selvfølgelig salt og peber.
Kartoffelsalaten som kamæleon
Ja, det lyder umiddelbart, som en vanskelig overskrift, men her refererer jeg simpelt blot tilbage til indledningen, hvor det gjordes klart, at kartoffelsalaten, som vi alle kender og elsker, fungerer godt til mange forskellige retter.
På den måde er det en forholdsvis neutral sideanordning, der f.eks. også supplerer godt til en god bøf, frikadeller, medister eller almindelige pølser. De tilføjede vindruer gør tilmed også, at friskheden giver en smag, der passer godt til sommervejret på et dejligt frokostbord på terrassen en feriedag med familien i juli måned.
Den kolde kartoffelsalat er så folkelig og varm om hjertet, at den, trods dens kølige temperatur, samler familierne sammen og varme vores hjerter.