Tunmousse uden husblas
Tunmousse uden husblas
Tunmousse uden husblas
Tunmousse uden husblas
  Personer
  8
  Tilberedning Ventetid
  15minutter 1/2døgn
  Personer
  8
  Tilberedning Ventetid
  15minutter 1/2døgn
  Ingredienser
  Tunmousse
  • 3ds. Tuni olie konserves
  • 200gram Smør
  • 1dl. Cheasy fraiche 9%
  • 1tsk. CitronsaftFriskpresset
  • Salt og peberalt efter smag
  Tilbehør
  • Ristet brød eller flutes
  • Cherrytomater
  • Brøndkarse
  • Agurk
  Instruktioner
  1. Start med at hælde olien fra tunen.Hæld derefter tunen ud i en skål og mos den med enten en gaffel eller en elpisker.
  2. Tilsæt herefter smør, creme fraiche, citronsaft og krydderierne. Herefter rører du blandingen sammen.Her kan du smage til med salt og peber eller tilføje andet krydderi, hvis du skulle have lyst til at eksperimentere med opskriften.
  3. Skyld en form af med vand, og fyld herefter moussen over i formen. Formen skylles først for at undgå at moussen kommer til at hænge fast i formen, efter den har været på køl.Nu skal din tunmousse stå i køleskabet i mindst ½ døgn for at få den rigtige konsistens og temperatur.
  4. Til servering kan du på en tallerken lægge strimlet iceberg salat direkte på tallerkenen. På salaten lægger du din tunmousse skåret i skiver. Efter at have tilbragt tid i køleskabet kan den nemlig skæres i pæne skiver.
  5. Skær så cherrytomaterne over på midten og skær agurkeskiver. Anvend dette som pynt til retten med brøndkarse på toppen.
  Opskrift noter

  Tips og tricks

  Du kan lave en god, frisk dressing til din tunmousse ved at blande creme fraiche, frisk purløg og persille. Denne smages til med salt og pepper, og du kan naturligvis også her eksperimentere med øvrige urter og krydderier som passer dine præferencer.

  Vil du gerne spare på kalorierne, kan det godt lade sig gøre at skære ned på energiniveauet i en tunmousse. Retten er kendt for at være tung og fed, men hvis du vælger mejeriprodukter med lavt fedtindhold, kan du undgå noget fedt på den måde. Derudover bør det tilføjes at skønt fedt procenten er relativt høj i tunmousse, er mængden af kulhydrater lav. Retten er derfor ikke nødvendigvis så usund, som dens rygte måske vil antyde. Ydermere så er tun også rig på proteiner, som ofte hædres for at være en sund form for energi.

  Ydermere så er vegegel et alternativ til husblas, hvis du gerne vil have strukturen som husblas giver din tunmousse, samtidig med at du nedskærer brugen af animalske fødevarer. Men det er ikke nødvendigt at anvende gelatinebaserede tilsætninger for at få en god oplevelse ud af sin tunmousse.