Tips og tricks
Du kan lave en god, frisk dressing til din tunmousse ved at blande creme fraiche, frisk purløg og persille. Denne smages til med salt og pepper, og du kan naturligvis også her eksperimentere med øvrige urter og krydderier som passer dine præferencer.
Vil du gerne spare på kalorierne, kan det godt lade sig gøre at skære ned på energiniveauet i en tunmousse. Retten er kendt for at være tung og fed, men hvis du vælger mejeriprodukter med lavt fedtindhold, kan du undgå noget fedt på den måde. Derudover bør det tilføjes at skønt fedt procenten er relativt høj i tunmousse, er mængden af kulhydrater lav. Retten er derfor ikke nødvendigvis så usund, som dens rygte måske vil antyde. Ydermere så er tun også rig på proteiner, som ofte hædres for at være en sund form for energi.
Ydermere så er vegegel et alternativ til husblas, hvis du gerne vil have strukturen som husblas giver din tunmousse, samtidig med at du nedskærer brugen af animalske fødevarer. Men det er ikke nødvendigt at anvende gelatinebaserede tilsætninger for at få en god oplevelse ud af sin tunmousse.