Et sundt alternativ som ikke ofrer den gode smag
Denne sundere variant af det elskede pølsehorn er blot en måde, man kan ændre på ingredienserne for at få en sundere type af pølsehorn. Her er svinekødspølsen udskiftet med en mere fedtfattig kyllingepølse, og en del af hvedemelet er udskiftet med den mere fyldige og fiberrige rugmel.
Har du lyst til at eksperimentere, findes der andre alternativer. For eksempel kan du i stedet for at udskifte hvedemelet med rugmel, vælge at udskifte det med grahamsmel eller havregryn. Det har samme effekt med henblik på at fjerne de hurtigtvirkende kulhydrater til fordel for mere stivelse, som altså mætter bedre. Det ændrer naturligvis også på smagen, som kan blive mere fyldig. Det bliver altså ikke de lette pølsehorn, som man så ofte ser til børnefødselsdage. Men du kan altid variere mængderne af de forskellige meltyper efter behag.
Eksperimentér og oplev nye favoritter
Der er mange fordele ved at eksperimentere med sin opskrift. Ved at udskifte svinekødspølserne i dine sunde pølsehorn med eksempelvis kyllingekødspølser, kan du også tilbyde dine pølsehorn til de muslimske børn til børnefødselsdagen. Det giver en god smag i munden på mere end en måde, at alle kan få lov til at deltage.
Man kan naturligvis også eksperimentere med laktosefri mælk, hvis man er allergisk, eller anvende vegetariske eller veganske pølser, hvis man holder en bestemt diæt. Sunde pølsehorn er lette at lave, og der er rig mulighed for at ændre på sin opskrift uden at risikere dårligt bagværk.