Svensk pølseret med pasta
Svensk pølseret med pasta
Svensk pølseret med pasta
Svensk pølseret med pasta
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning
    20minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning
    20minutter
    Ingredienser
    • 350gram Pasta
    • 1pakke Røde pølser
    • 1stk. Løgfinthakket
    • 2spsk. Hvedemel
    • 50gram Margarine
    • 1dåse Hakkede tomater
    • 2,5dl. Mælk
    • Salt, peber og paprikaefter smag
    Instruktioner
    1. Sæt vandet til pastaen over på høj varme. Når vandet koger hælder du salt og olie i og tilsætter pastaen. Kog efter anvisningen på posen – al dente.
    2. Pak pølserne ud og skær dem i stykker på omkring 1 cm og læg dem på en varm pande. Steg dem til de er varme hele vejen igennem, læg dem fra på en tallerken.
    3. Hæld løgene på panden og svits dem, til de er gennemsigtige. De må ikke blive brune eller brændte. Læg dem til side sammen med pølserne. Du kan med fordel dække det hele med en anden tallerken eller på anden vis holde det varmt, mens du forbereder sovsen.
    4. Sæt en gryde over og smelt margarinen på mellemhøj varme. Den må endelig ikke blive brun.
    5. Drys melet i og pisk, til det er helt blandet sammen. Det klumper godt, men det er meningen.
    6. Hæld mælken i og pisk, til alle klumper er opløst. Det sker som regel først, når mælken opnår samme temperatur som margarinens smeltepunkt.
    7. Når opbagningen koger og sovsen begynder at tykne, tilsættes tomaterne og der røres rundt.
    8. Når sovsen er varm, hældes pølser og løg i.
    9. Smag til med salt, peber og paprika, tilsæt muligvis en sjat olivenolie for at give det ekstra dimension.
    10. Det hele varmes godt igennem og lige inden servering vendes den kogte pasta i.
    Opskrift noter

    Hvis svensk pølseret ikke er svensk hvad er det så?

    Det tager ikke ret lang tid at lave, men det smager dejligt og så er det en oplagt mulighed for at invitere børnene med i køkkenet for at tilberede aftensmaden.

    Det er muligvis ikke den sundeste ret, men du kan give den en lidt mere ernæringskorrekt sammensætning ved at tilføje lidt grønne ærter. Det smager skøn og så ser det rigtig godt ud.

    Retten er som før nævnt ikke svensk, for spørger du en svensker om den, så vil han eller hun ryste undrende på hovedet. Det menes derimod, at retten har sit navn fra landet, hvor de spejdere, der efter sigende opfandt den på deres sidste aften, var på lejr. De skal have lavet retten med de rester de havde til rådighed og være blevet så glade for den, at de tog den med tilbage til Danmark.

    Leder du efter den original ret med kartofler så kan du finde vores opskrift på svensk pølseret her.

    Tips og tricks

      • Hvis dine børn ikke er vilde med tomater, så kan du blende de flåede og hakkede tomater inden de blandes i sovsen. Det giver et mere blødt og jævnt resultat.

     

      • Hvis ikke du er bange for kalorier, kan du udskifte mælken med fløde. Det giver en mere rund og fyldig smag.

     

      • Er du glad for sundere alternativer kan du sagtens bruge vand i stedet for mælk og tilføje lidt ekstra grønsager i retten.

     

    • Er du ikke til røde pølser kan du vælge almindelige pølser, kyllingepølser eller kalkunfilet i tern.