Tomatsuppe
Tomatsuppe
Tomatsuppe
Tomatsuppe
    Personer Forberedelse
    4personer 5min
    Tilberedning Ventetid
    15min 1time
    Personer Forberedelse
    4personer 5min
    Tilberedning Ventetid
    15min 1time
    Ingredienser
    • 2,5kg Tomater
    • 70gram Tomatpure(Koncentreret)
    • 1/2 Løg
    • 2,5dl. Vand
    • 10dl. Mælk
    • 2,5dl. Piskefløde
    • 1 Hønsebouillon(Terning)
    • Salt og peber
    Instruktioner
    1. Skær løg og tomaterne i tern.
    2. Løget skal svitses gyldent i en gryde hvor du derefter tilsætter tomaterne.
    3. Tilsæt 0,5l vand i gryden og lad det små simre i ca. 1 times tid.
    4. Krydre godt til med salt og peber hvor du vender det et par gange.
    5. Si nu saften fra tomater og løg i en anden gryde. (Gør brug af en si eller lignende og pres så meget saft du kan ud af tomaterne.)
    6. Kog nu saften op og tilsæt både mælk, fløde, tomatpure og hønsebouillon.
    7. Smag nu til med salt og peber.
    8. Tips til tomatsuppen

      Det kan ske at det begynder at skille når mælken bliver tilsat. Her kan du give det lidt tid ved omrøring, hvis det ikke hjælper kan du bruge en blender for at samle det sammen igen til den korrekte struktur.

      Er suppen for tynd, kan du altid bruge maizenamel og gøre den tykkere.

      Tilføjelse af persille vil give suppen en lækker kontrast.

      Creme Fraiche er også noget mange vælger at tilføje, her giver det ikke kun en konstrast mellem smagene men også kulde og varme.
    Opskrift noter

    Tomatsuppen er en velkendt ret som kan laves på mange forskellige måder, den er velsmagende, mættende og nem at lave. Folk i dag eksperimenterer i deres køkkener med forskellige smage og struktur ved at tilføje ting som kartofler, ris eller pasta. Desuden er der et hav af forskellige krydderier der kan give din tomatsuppe både eksotisk smag og udseende.

    Vi vil anbefale dig at følge opskrift punkt for punkt første gang du kaster dig over den, derefter kan du så fjerne eller tilføje lige de ingredienser du ønsker.

    En tomatsuppe virker godt på flere forskellige niveauer, den kan stå alene som en hovedret men passer også fint som forret til at få appetitten i gang. Med lidt creme fraiche og en god skive brød så er du kørende.

    Hjemmelavet eller købt?

    I dag vælge mange af os at tage den nemme løsning. I stedet for at stå i køkkenet og lave alt fra bunden som selvfølgelig også tager længere tid, så køber de færdigretter. De smager ikke dårligt, men tænk lige over hvad du propper i munden? Disse færdigretter er spækket med konserveringsmidler og hvor meget tomat er der endelig i en købt tomatsuppe der har stået uger eller måneder på en hylde i din lokale forretning?

    Vi står fast på og råder alle at lave deres mad fra bunden og med friske råvarer. Først og fremmest er det en del sundere, du vælger helt selv hvad der kommet i dine retter og på samme tid er det en naturlig og stærk smag i stedet for syntetisk og flad oplevelse gang på gang.

    Italiensk udgave af tomatsuppen
    Gazpacho er navnet på den Italienske udgave af en tomatsuppe. Den stammer fra regionen Adalucia i det sydlige Spanien. Gazpacho bliver flittigt lavet i Spanien samt nabolande Portugal. Det bliver indtaget i store mængder især om sommeren hvor det er højsæsonen for tomater samt andre ingredienser retten indeholder. Vi vil selvfølgelig også tilføje opskriften Gazpacho for dem der måtte ønske at prøve den.

    Ofte stille spørgsmål

    Hvordan laver man tomatsuppe?
    Hovedingrediensen i en tomatsupper er selvfølgelig tomater, som ikke er den store overraskelse for alle. Derudover er det op til dig hvilke andre ingredienser du tilføjer. Mange bruger gulerødder, kartofler, pasta, ris, fløde osv.

    Kan man fryse tomatsuppe?
    Det kan man sagtens ja. Indeholder din tomatsuppe fløde eller lignende genstande, så burde du måske overveje ikke at fryse det ned. Strukturen ændre sig nemlig i flødeprodukter når det bliver frosset ned og det får en meget kedelig, flad og ikke særlig lækker smag.

    Hvad er kinesisk tomatsuppe?
    Kinesisk tomatsuppe indeholder specifikke ingredienser som gør den mere asiatisk. Heriblandt Soya, eddike, ingefær samt en form for chili. Igen så kan denne version af suppen laves på flere forskellige måder, den er dog stærkere end den normale tomatsuppe vi kender i Danmark.

    Er Heinz tomatsuppe sund?
    Vores erfaring og råd til at alle der skal lave mad, er at i skal holde jer lang væk fra færdig produkter der findes på dåse, flasker osv. Alle ingredienserne er forarbejdet og indeholder større mængder af sukker, salt, fedt og forskellige E og R numre som bliver brugt som konserveringsmidler. Alt dette er ikke særlig sundt. Brug i stedet råvarer du selv vælge i din lokale butik og lav tingene fra bunden. Det tager længere tid ja, men så ved du også hvad du kommer i munden og så er det en del sundere end det første nævnte.

    Hvor længe kan tomatsuppe holde sig?
    En tomatsuppe kan holder sig omkring 3-4 dage på køl. Hvis vi derimod kommer den i fryseren så kommer holdbarheden op på et par måneder. Hvis du ønsker at fryse den ned, så sørg for at suppen ikke indeholder nogle former for flødeprodukter.