Døds retten
Masterchef Australien som vi elsker at se her i vores familie bliver Risotto kaldt for en døds retten. I næsten 7-8 sæsoner er der altid en deltager i programmet som kaster sig over denne fantastiske ret og fejler grusomt hvor de ender med at ryge ud. Der er derfor noget mystisk og skræmmende over retten som mange holder sig fra. Om det er selve dommerne der er meget kræsne eller om deltagerne er meget uheldige skal jeg ikke kunne sige, men sådan er det bare.
Risottoen kan laves på mange forskellige måder og på mange forskellige typer af ingredienser og smag. Herhjemme elsker vi den i enten svampe version eller med laks. Dens rige og cremet konsistent har en vis kvalitet over sig som giver en tryghed og varme andre retter mangler.
Spørgsmål vedrørende risotto
- Kan man bruge grødris til risotto?
Ja det kan du godt. Forvent dog at få en anden tekstur i retten. Den bliver blødere og grødagtig, dette sker især hvis du overkoger disse ris.
- Hvordan laver man risotto?
Risotto kan laves på flere forskellige metoder, ingredienser og ikke mindst type af ris der bliver brugt i rettet. Vi betegne denne opskrift som en af de bedste. Følg opskrift punkt for punkt hvorefter du altid kan vie fra opskrift som du lyster.
- Kan man fryse risotto?
Det kan man godt ja, men teksturen i risene bliver forandre i processen hvor de fleste faktisk ikke er så vilde med det efter en nedfrysning. Læg hellere resterne på køl hvor de kan holde op til en uges tid.
- Hvilken hvidvin til risotto?
En tør og frisk hvidvin passer fint til retten. Her kan vi nævne vine så som: Riesling eller Chablis.
- Hvad serverer man til risotto?
Retten kan sagtens stå for sig selv, man behøver sådan set ikke at servere noget til. Du kan selvfølgelig gøre brug af godt italiensk brød som også kan fungere som en ske. I Italien serveres risotto nogle gange som tilbehør til Osso buco.
- Hvor stammer risotto fra?
Risotto er en Italiensk ret, opskriften afhænger helt af hvor i Italien man befinder sig.
- Hvilken slags ris til risotto?
Typisk bruger man Risottoris som også kaldes ”Arborio-ris” dog kan grødris også bruges hvis du er løbet tør eller ikke kan finde risottoris.