Koldhævede boller
koldhævede boller
Koldhævede boller
koldhævede boller
    Personer Forberedelse
    6personer 20minutter
    Tilberedning
    20minutter
    Personer Forberedelse
    6personer 20minutter
    Tilberedning
    20minutter
    Ingredienser
    • 500gram Hvedemel
    • 200gram Durummel
    • 10gram Gær
    • 6dl. Lunkent vand
    • 1spsk. Olie
    • 1spsk. Salt
    Instruktioner
    1. Begynd med at smuldre gær i en skål og bland det med salt.
    2. Tilsæt herefter det fingerlunkent vand og rør godt rundt. Vær sikker på, at gæren er opløst.
    3. Tilsæt nu olie og durummel og rør godt rundt til dejen er ensartet.
    4. Til sidst hældes hvedemelet i dejen og der røres ligeledes rundt til dejen er ensartet. Konsistensen skal være grødagtig og klistret.
    5. Sæt husholdningsfilm over skålen og læg et rent viskestykke over.
    6. Nu placeres dejen i køleskabet og du kan bruge din tid på at glæde dig til bollerne!
    7. Efter 6-8 timer på køl, tages dejen ud. Konsistensen skal gerne være sej og blød, og dejen skal være hævet en del.
    8. Tænd ovnen på 250 grader.
    9. Brug en spiseske til at forme dejen og placer klatter på en bageplade med bagepapir. Hver klump dej skal være ca. en lille håndfuld stor, og du skal ikke forme bollerne.
    10. Hvis skeen bliver alt for klistret af dejen, kan du eventuelt dyppe den i vand en gang imellem.
    11. Bollerne kan godt flyde sammen, så hav gerne lidt plads mellem dem på bagepladen og undgå at have mere end 6 på hver bageplade.
    12. Inden du sætter pladsen i ovnen, kan du pensle bollerne med æg eller mælk.
    13. Sæt bollerne ind i ovnene og skru varmen ned på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (almindelig ovn).
    14. De skal bage mellem 15 og 20 min. afhængigt af din ovn og smag og behag. Du kan eventuelt banke bollerne nedenunder – hvis det lyder hult er de færdigbagte.
    15. Server med iskoldt smør, syltetøj eller nyd dem ligesom de er. Velbekomme!