Hasselback kartofler
Hasselback kartofler
Hasselback kartofler
Hasselback kartofler
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning
    60minutter
    Personer Forberedelse
    4personer 10minutter
    Tilberedning
    60minutter
    Ingredienser
    • 800gram Kartofler
    • 50gram Smeltet smør– hvidløgssmør kan også bruges for ekstra smag.
    • 2tsk. Salt
    • 1kvist Rosmarin – Timian kan også bruges.
    Instruktioner
    1. Tænd for din ovn og sæt den på 200 grader varmluft.
    2. Skræl og skyl kartoflerne så de er klar til at skære i. Du kan eventuelt tage lidt af bunden på kartoflerne så de bliver mere stabile når du skal skære i dem!
    3. Brug en skarp kniv og skær ca. ¾ dele gennem kartoflen. Det er vigtigt at du ikke skære hele vejen igennem.
    4. Fat et ildfast fad og læg kartoflerne op i. Nu smører du dem med smeltet smør. Dette kan du også gøre et par gange under selve bagningen, da dette vil give et bedre slutresultat.
    5. Drys med salt og kom også rosmarin på.
    6. Sæt det ildfast fad med kartoflerne i ovnen som nu er forvarmet og giv dem cirka. 60 minutters tid.
    7. Hvis kartoflerne bliver hurtigt brune, så er det en god ide at skrue lidt ned for varmen.